Werkwijze

Intake gesprek (per telefoon)

Het intake gesprek is bedoeld ter kennismaking, en om te bespreken wat je wensen m.b.t. je gewicht zijn. Tijdens het gesprek zal ik je vragen naar je lengte en je gewicht, en je BMI voor je berekenen. Aan de hand van deze gegevens kunnen we zien hoe groot je overgewicht is, en samen een streefgewicht voor je kiezen.

Om een goed beeld van je levensstijl en eetgedrag te krijgen, zal ik een vragenformulier met je doornemen en je huidige eetpatroon met je bespreken. Het is daarom nodig dat je vóór ons gesprek minimaal vijf dagen lang een voedingsdagboek bijhoudt. Als alle wensen en gegevens duidelijk zijn, ga ik aan de slag met het samenstellen van je gezonde en praktische basis dieet.

Dieet op maat en bewegingsplan

Zodra ik je dieet klaar heb zal ik je dat per e-mail of post toezenden, en vervolgens per telefoon duidelijk aan je uitleggen. Bij ieder dieet wordt als extra service tevens een handige gebruiksaanwijzing gevoegd.
Met de bijgeleverde variatie lijsten kun je zelf veranderingen in je dieet aanbrengen, zodat je iedere dag iets anders kunt eten, en je gewoon naar feestjes en verjaardagen kunt blijven gaan.

Naast het dieet krijgt iedere cliënt nog een gratis en persoonlijk bewegingsplan, omdat méér bewegen ervoor zorgt dat je het dieet gemakkelijker volhoudt, en je ook na het afvallen beter op gewicht blijft.

Afslankbegeleiding

Indien gewenst kan ik je verder telefonisch of per mail bij het afvallen begeleiden.
We bekijken tijdens een consult of je bent afgevallen, en bespreken hoe het de afgelopen we(e)k(en) gegaan is.
Vragen die je hebt zal ik voor je beantwoorden, waarna we specifieke problemen die voorkomen bij het afvallen behandelen. In de tijd die overblijft zal ik je tips geven, en je aan de hand van een stappenplan leren hoe je je nieuwe eetpatroon goed kunt volhouden.
De (schriftelijke) inhoud van de consulten wordt je nog eens extra per post of mail opgestuurd.

Voedingsadvies

Voor mensen die graag wat gezonder en in de juiste hoeveelheden willen eten maak ik ook analyses van het voedingspatroon. Een dergelijke analyse is bijzonder geschikt voor mensen die overgewicht willen voorkomen. Een analyse wordt gemaakt op basis van een door de cliënt ingevuld voedingsdagboek en een vragenlijst. N.a.v. de analyse wordt jou een passend voedingsadvies verstrekt.