Personal training apps

Naar de sportschool gaan, is voor veel mensen een echte uitdaging. En ben je eenmaal in de sportschool gearriveerd, dan moet je nog aan de slag met alle apparaten die daar staan. Voordat je start met trainen, is het verstandig een trainingsschema op te stellen. Heb je hier echter geen verstand van, dan is dit lastig te realiseren. Gelukkig zijn er diverse personal training apps voor je smartphone die uitkomst bieden.

Elite Gym Trainer Pro

Eén van deze apps is Elite Gym Trainer Pro. Deze uitgebreide applicatie stelt je in staat je eigen trainingsschema samen te stellen. Dit schema is uiteraard geheel aangepast op jouw lichaam. Heb je de app in gebruik, dan kun je aangeven hoe vaak je bereid bent naar de sportschool te gaan, wat je uiteindelijke doel is en hoe je lichaam eruit ziet. Je voert dus onder andere je lichaamsgewicht in. Deze app stelt vervolgens je trainingsschema samen en legt de aangeboden oefeningen uit. Je hebt je personal trainer dus letterlijk in je eigen hand.

Daarnaast zijn er nog vele andere apps die ongeveer hetzelfde te bieden hebben, waaronder iFitness HD. Deze fitness applicatie is erg uitgebreid: trainingsschema’s, oefeningen gegroepeerd per spiergroep, video’s, foto’s en een calorieënteller maken deel uit van deze personal trainer app. Andere apps zijn joyFit, RunKeeper, iSpinning en GymBuddy. Stuk voor stuk leuke apps die je helpen bij het behalen van je doelstellingen.

Personal training in een sportschool

Merk je dat je ondanks het gebruik van apps toch niet aan het sporten toekomt, dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om gebruik te maken van de diensten van een echte personal trainer. Middels personal training helpt de personal trainer je tijdens fitness bij het verwezenlijken van je doelstellingen. Dit kan zowel het kwijtraken van de overtollige kilo’s zijn als het opbouwen van conditie en/of spiermassa. Kies je ervoor om een personal trainer in de arm te nemen, dan werkt dat waarschijnlijk een stuk beter dan de genoemde apps