Huidprobleem: donkere vlekken op de huid

Donkere vlekken op de huid worden ook wel pigmentvlekken genoemd. Dergelijke donkere vlekjes vallen meestal niet zo heel erg op, maar kunnen op ten duur wel tot ergernis leiden. Bijvoorbeeld wanneer de vlekjes alsmaar donkerder worden door de zon, of naarmate je ouder wordt. Tegenwoordig zijn er tal van manieren om hier vanaf te komen. Deze manieren bespreken we in dit artikel.

Donkere vlekken bestrijden met citroen scrub
Een welbekende huis/keuken manier is toch wel die van de zelfgemaakte scrub met citroen. Deze manier werkt vooral goed voor donkere vlekjes op het lichaam. Vooral in de wintermaanden is het zo dat we veel dode huidcellen op ons lichaam hebben. Deze dode huidcellen kunnen zich op bepaalde plekken ophopen en dat kun je heel gemakkelijk voorkomen met een zelfgemaakte scrub. Hoe je deze maakt? Nou dat doe je zo: meng himalaya zout met een vleugje citroen en olijfolie.

Donkere vlekken bestrijden met een huidverlichtende crème
Je kent ze wel, de pigmentvlekken crèmes van bijvoorbeeld Biotherm. Maar wist je dat er nu ook vele betere crèmes op de markt zijn? Dergelijke crèmes vind je onder de noemer whitening. Dit zijn crèmes die specifieke delen van de huid verlichten waardoor eventuele donkere vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een aanrader is die van het merk Skinlight.nl

Donkere vlekken bestrijden met chemische peelings
Door middel van chemische peelings kun je er ook voor zorgen dat donkere vlekken aanzienlijk verminderen. Wanneer je een dergelijke peeling wilt ondergaan, dan kan dat alleen bij specifieke schoonheidssalons. Meer informatie over deze methode kun je vinden via google.