Het eiwitdieet duikt steeds vaker op

Wie op het internet zoekt naar een manier om af te vallen, zal ontdekken dat het eiwitdieet mateloos populair is. Zeker de afgelopen jaren is het eiwitdieet op steeds meer plekken opgedoken. In 2014 en 2015 zijn duizenden mensen succesvol afgevallen met dit dieet.
Wat is het eiwitdieet precies? En is het voor jou wellicht dé manier om af te vallen?

Afvallen met eiwitten

Je hoort het steeds vaker: afvallen met eiwitten is de manier om effectief aan gewichtsvermindering te doen. Afvallen door eiwitten te eten zou een manier zijn die vanzelf werkt. Je valt af terwijl je eet. Dat heeft te maken met de werking van eiwitten.
Eiwitten zijn proteïnes en proteïnes helpen bij de aanmaak van spiermassa. Het is wat dat betreft een sterke lichaamsstof die niet zomaar kan worden afgebroken. Het kost je lichaam dus ook nog eens extra energie om eiwitten te verteren, wat resulteert in nog meer vetverbranding.
Op deze manier werkt het eiwitdieet. Je eet veel meer eiwitten dan je voorheen deed met het gevolg dat je spiermassa aanmaakt en vanzelf vet zal gaan verbranden. En met het gevolg dat ze zich moeilijk af laten breken door je lichaam en dus dubbel zoveel energie kosten.

Dukan dieet

Het eiwitdieet is niet nieuw, ook al duikt het sinds een jaar of twee weer continu op. In de jaren tachtig van de vorige eeuw ontdekte de Franse arts Pierre Dukan namelijk al dat eiwitten een positief effect hebben op de vetverbranding van het menselijk lichaam. Hij schreef daar boeken over en ontwikkelde het Dukan dieet, gericht op het meer eten van eiwitten.
Het Dukan eiwitdieet is wereldwijd miljoenen keren over de toonbank gegaan en in alle continenten zijn mensen succesvol afgevallen met zijn dieet.

Wat voor jou?

Zie jij het zitten om met een eiwitdieet af te vallen? Je zult moeten wennen aan het zoeken van eiwitrijke recepten, maar bij een goed dieet zitten die erbij.
Je zal ervaren dat je een voller gevoel hebt, meer verzadigd bent en minder honger hebt naar tussendoortjes en snoep. Wat dat betreft kan het eiwitdieet je zeker helpen om gerichter af te vallen en ook blijvend gewicht te verliezen.