Graatmagere modellen op de catwalk voorgoed verleden tijd?

Al jarenlang wordt er hevig gediscussieerd over het probleem van de veel te strenge normen in de modellen wereld. Om de top te bereiken zijn jonge meisjes van over de hele wereld bereid om zo veel af te vallen als nodig om model te worden. En omdat de bestaande topmodellen als standaard worden gezien komen veel gewone vrouwen in de problemen. Door iedere dag de superslanke lichamen voorgeschoteld te krijgen in reclames op billboards en televisie is het geen wonder dat de vrouw van nu zichzelf te dik vindt. Hopelijk komt er nu verandering in nu de wet in Frankrijk hierop wordt aangepast.

Superdun verboden

Het Franse parlement heeft onlangs besloten dat het niet meer toegestaan is voor de Franse modellenhuizen om extreem magere modellen de catwalk op te sturen. De huizen die de regels aan hun laars lappen en dit toch blijven doen riskeren boetes die kunnen oplopen tot wel 75.000 euro. In andere landen als Italië en Spanje waren hier al regels voor opgesteld, maar nu dus ook in Frankrijk. En dat is volgens velen een goede zaak, omdat dit als centrum van de modellenwereld gezien wordt.

Kritiek op reclamecampagne

Dat niet alleen de politiek zich met dit onderwerp bezig houdt blijkt uit een campagne van lingerie-grootmacht Victoria’s Secret waar veel ophef over ontstond eind vorig jaar. De commercial met de titel ‘the Perfect Body’ viel bij onder andere een ander lingeriemerk in het verkeerde keelgat. Er werd beweerd dat de ‘Angels’ van Victoria’s Secret het perfecte lichaam zouden bezitten. Dat zijn beweringen die volkomen ongepast zijn en zeker als je bedenkt dat miljoenen vrouwen in de wereld deze informatie slikken als zoete koek. Het zijn uitspraken die de populatie die aan eetziekte anorexia lijdt enkel doen toenemen. De actie die gehouden werd leverde bijna 20.000 handtekeningen op die verontschuldigingen eisten van het wereldberoemde lingeriebedrijf.

Prima Donna voor de doorsnee vrouw

Het merk Victoria’s Secret is en blijft hoog aanzien genieten ondanks alle kritieken. Zelfs degenen die een anti-campagne voerden zijn het er over eens dat het gewoon lingerie maakt van topkwaliteit. Enige nadeel is zijn de kleine maten. Voor de vrouw met maten die eigenlijk als gewoon en standaard beschouwd zouden moeten worden is er feitelijk niets binnen het assortiment. Andere grote merken als Prima Donna en Marie Jo hebben wel grotere maten in hun aanbod. Benieuwd naar de vele sensuele lingeriesets van deze laatsgenoemde ontwerpers?