Chocolade eten om af te vallen?

Dat chocolade zorgt voor een goed gevoel en veel wordt gegeten door vrouwen die ongesteld zijn is bekend. En er is ook al eens aangetoond dat het eten van pure chocola voor een examen kan zorgen voor een betere concentratie. Maar dat je kilo’s kwijt kunt raken door chocolade te snoepen klinkt wellicht vreemd in de oren. Snacken en afvallen?
Een Britse onderzoeker deed een experiment met tweelingen door ze op een verschillend dieet te zetten. Daaruit bleek dat niet alleen het aantal calorieën, maar ook de hoeveelheid bacterieën in de maag zorgt dat we dikker worden.

Afslanken met chocolade

Het zou natuurlijk heerlijk zijn wanneer je door het eten van veel chocolade kunt afslanken. De waarheid ligt iets anders. Wat uit het onderzoek naar voren kwam is dat het hebben van een slecht eetpatroon zorgt dat we dik worden. Als het aantal slechte bacterieën in de maag de overhand heeft kan dit zorgen voor kwalen en ontstekingen die ziekten kunnen veroorzaken. Vooral kunstmatige voedingsstoffen zijn hier veroorzaker van. Producten waar gezonde bacterieën in voorkomen zijn pure chocolade en sterkere biersoorten. Het is goed om deze mee te nemen in het patroon om zo een goed evenwicht te houden. Maar zeker niet de bedoeling om hierin te gaan overdrijven.

Genoeg andere manieren

Een kleine teleurstelling misschien, maar er zijn tal van leuke tips om toch de vervelende kilo’s kwijt te raken. En dan hoef je nog niet eens aan zwoegen in de sportschool te denken. Iets bewuster eten en bepaalde zaken wat vaker laten staan kunnen al een verschil maken. En waarom in de zomermaanden de auto pakken als het met de fiets ook prima kan? Laat de lift voor wat het is en neem de trap waar je maar kan. Trappen zijn echte calorieënvreters, er is zelfs een sport voor in het leven geroepen.

Bewust goed voelen

Als je er voor kiest om goed op je voedingspatroon te letten zal het resultaat zeker komen. En mensen die merken dat de inspanningen helpen en afvallen voelen zich beter en opgewekter dan voorheen. Complimentjes en het gevoel weer gewaardeerd te worden zullen helpen de lijn vast te houden en nog meer af te vallen. Het is een kwestie van tijd voor het streefgewicht bereikt is en de nauwsluitende kleding weer ujit de kast kan. En als dit alles voor elkaar gekregen is kan er vast hier en daar weer een chocolaatje gegeten worden. En niet om af te vallen, maar om te genieten.