Afvallen op vakantie

Het is weer vakantie! Dit betekent dat je tijdens de zomerse, warme dagen je vakantie op een terrasje met een lekkere snack en een heerlijke alcoholische versnapering spendeert. Dit klinkt natuurlijk als een goede vakantie, maar de kilo’s vliegen er dan natuurlijk wel aan! Vaak wordt er tijdens de zomer door vele vakantiegangers even niet aan de lijn gedaan. In september staan we dan te popelen om de aangekomen kilo’s weer te verliezen. Maar kan het ook anders? Kun je afvallen of hetzelfde gewicht behouden op of tijdens je vakantie?

Het antwoord is: JA! Het is mogelijk om af te vallen of op hetzelfde gewicht te blijven tijdens je vakantie. Je moet dan alleen niet ongecontroleerd hapjes en drankjes blijven eten en drinken als je niet teveel tijdens je vakantie wilt aankomen. Je kunt hiervoor het beste voor je vakantie een bepaald doel stellen. Als je helemaal niet wilt aankomen, dan zal je je echt volledig moeten focussen op gezond eten. Wil je aan het eind van de vakantie nog je broek aankunnen? Dan kan je wel af en toe een lekkere snack eten, een dorstlessend biertje of een lekker droog wit wijntje nemen.

Dus af en toe een snack of alcoholische versnapering mag, maar maak wel een keuze wat je het liefst wilt eten of drinken. Waar gaat dan je voorkeur naar uit? Ga je toch liever voor het wijntje en laat je de snack staan? Of andersom? Het is een keuze die je moet nemen om niet teveel kilo’s tijdens je vakantie aan te komen. Je kunt bijvoorbeeld wel elke dag uit eten gaan, maar dan vliegen de kilo’s er ook zo aan. Helemaal als je even niet oplet wat je besteld.

Of toch gewoon gezond koken? Denk dan bijvoorbeeld om een keer tijdens je vakantie lekker in je vakantieverblijf te koken. Als je een appartement, tent of caravan hebt gehuurd, kun je de heerlijkste en gezondste maaltijden ook gewoon daar klaarmaken. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk koken met veel groenten in een halogeen oven en deze neemt niet eens veel plek in beslag als je met de auto op vakantie gaat. Ideaal voor vakantie! En als je echt een keer lekker uit eten wilt gaan, kun je dat natuurlijk ook doen. Uiteraard wel met mate!

Let niet alleen tijdens je vakantie op je voedingspatroon, maar blijf ook tijdens je vakantie bewegen. Bij vakantie hoort natuurlijk lekker luieren en weinig doen, maar je kunt ook dagelijks een heerlijke strandwandeling maken. Hierdoor ben je in beweging en je ziet nog eens wat van de omgeving! Daarnaast is het natuurlijk meegenomen dat elke verbrande calorie op vakantie telt. Als je nou veel hebt gelopen of gesport, dan smaakt je alcoholische versnapering aan het eind van de dag ook nog veel lekkerder. Een fijne en gezonde vakantie gewenst!